Om Knut

HOPALONG KNUT spiller ska. Både musikalsk og tekstmessig representerer HOPALONG KNUT et opprør mot lykkejegeri, jåleri, elitisme, meningsskrinnhet og antikollektive strømninger. For HOPALONG KNUT er det viktig at alle som en bør få en bautastein, og de synes det er meningsløst å kun være hverandres statister.

Musikken kan delvis betraktes som et uttrykk for en retrospektiv orientering mot en idealisert, borterodert klassesolidaritet situert i en post-industriell virkelighet. Mange vil mene at HOPALONG KNUT ikke har så mye de skulle ha sagt, men det de uttrykker mener de faktisk.

HOPALONG KNUT spiller fort, hardt og nådeløst tett. Dette er live-musikk, dette er energi, derfor er det glede, liv og svette der HOPALONG KNUT slår til. HOPALONG KNUT har kanskje den feteste blåserekka i landet og helt sikkert den mest energiske vokalisten i Kristin Jensen. Når disse, sammen med et blodtight komp, pumper ut de heftigste ska-rytmer, skjønner du hvorfor HOPALONG KNUT kalles et av Norges beste liveband.

HOPALONG KNUT ble startet i HOMMELVIK rundt årtusenskiftet. Bandet har gitt ut to plater,  Feilkalibrert tidsmaskin (2005) og Evolusjonens trøst (2006), i tillegg til EP-ene Bautastein (2002) og I levende live (2003). Men det er konsertene HOPALONG KNUT er kjent for.  Dette har ført til kanskje 300 bejublede konserter på små og store scener i Norge.

HOPALONG KNUT har også sammen med rapgruppa Gatas Parlament dannet bandet SAMVIRKELAGET og gitt ut plata Musikk (2007). Denne inneholder bl.a. politivoldlåten ”Stopp Volden” som fikk svært mye medieoppmerksomhet da Politiets Fellesforbund gikk til søksmål mot SAMVIRKELAGET for å få låten forbudt.

HOPALONG KNUT lager nå mer deilig ska, så følg med framover…

HOPALONG KNUT er Einar Mellingseter (gitar), Jon Anders Lied (trombone), Ørjan Berre (slagverk), Rolf Johan Bye (saksofon), Gjermund Walstad (bass), Rolf Martin Snustad (barytonsaksofon), Asle Gauteplass (trompet), Kriss Stemland (orgel) og Kristin Jensen (vokal)

Ellers kan du lese mer om HOPALONG KNUT på Rockipedia